Joke

klik op het plaatje om het venster te sluiten

Mindfulness trainingen in Aalsmeer
het pad van moeten naar ont-moeten

Even voorstellen

Trainers:
 • Joke van der Zwaan
 • Marianne Buskermolen

 • Sinds 2010 verzorgt Joke van Wings & Footprints bij Therapeutisch/trainings Centrum Oosteinder (TCO) in Aalsmeer, samen met Marianne de basistraining Mindfulness / stressreductie. Joke heeft ook een vervolgtraining Mindfulness ontwikkeld, voor mensen die na de 8 weekse training zich verder willen ontwikkelen op gebied van Mindfulness. Joke en Marianne vormen een sterk team, door Joke's expertise op gebied van meditatie en yoga en Marianne's expertise als psychosomatisch oefentherapeut op het gebied van stressreductie.

  Wings & Footprints biedt in samenwerking met TCO de traditionele Mindfulnesstraining aan, de Mindfulness Based StressReductie (MBSR), zoals Jon Kabat Zinn deze ontwikkelde, aangevuld met de later ontwikkelde Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT).

  Joke is gecertificeerd Mindfulnesstrainer en yoga/meditatiedocente. Tijdens een revalidatieproces in verband met een knie operatie, ontdekte zij dat dit het moment was om haar leven een andere wending te geven en dat zij het werk moest gaan doen, waar haar hart al lange tijd ligt. Zij beoefent al meer dan 25 jaar Zenmeditatie bij Jeroen Witkam, trappister monnik en zenleraar en heeft vele jaren yoga en meditatielessen gegeven, naast haar werk als medisch secretaresse.

  Eenmaal op het pad van zelfontwikkeling volgde zij diverse trainingen en cursussen op dit gebied. Na de docentenopleiding hatha en raja yoga volgde zij o.a. massagecursussen, Reiki, NLP practitioner, Levenskunst/systemisch werk en tenslotte de trainersopleiding Mindfulness.


  De basistraining wordt hoofdzakelijk door Joke begeleid en Marianne vult wekelijks aan met theorie vanuit de psychosomatiek.
  Joke: "we vullen elkaar erg goed aan. In praktijk blijkt dat we samen vol enthousiasme mensen goed kunnen begeleiden in het proces van zelfonderzoek en persoonlijke ontwikkeling".
  Joke volgde de opleiding tot Mindfulnesstrainer bij See True en haar enthousiasme groeit nog steeds. Het houdt ook haar persoonlijke proces van groei en ontwikkeling in beweging.
  "Mijn weg gaat steeds meer van moeten naar ont-moeten. Ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid heb gekregen om dit werk nu te doen in een eigen praktijk en ik hoop veel mensen via Wings & Footprints te ont-moeten om samen op pad te gaan".


  Marianne is de oprichtster van Therapeutisch/trainings Centrum Oosteinder (TCO) en reeds meer dan 30 jaar werkzaam als Cesar/psychosomatisch oefentherapeut. Met de oprichting van TCO heeft zij haar ideaal verwezenlijkt. In de sfeervolle ruimten zijn verschillende therapievormen en trainingen onder een dak samengebracht. Wat je van haar werkwijze kunt zeggen is dat ze vanuit bewogenheid mensen in beweging brengt. Haar inspirerende manier van werken komt zowel in de therapie als in haar trainingen tot uitdrukking.


  Download de folder Mindfulness trainingen in Aalsmeer van Wings & Footprints waar u alle informatie over de activiteiten kan lezen die wij in Aalsmeer en omgeving aanbieden.  Zie voor exacte data, locatie en tarieven van deze training de pagina agenda & tarieven Mindfulness trainingen in Aalsmeer
   

  Aanmelden voor de trainingen: via aanmeldformulieren op de pagina Aanmelden / Mindfulness trainingen in Aalsmeer of mail voor meer info naar: Minfdulness trainingen in Aalsmeer / Wings & Footprints.of naar Mindfulness trainingen in Aalsmeer TCO.

  Aanmelden voor de workshops: per email bij Mindfulness training in Aalsmeer Wings & Footprints, of bij Mindfulness training in Aalsmeer TCO.

  Download de folder Mindfulness trainingen in Aalsmeer van Wings & Footprints waar u alle informatie over de activiteiten kan lezen die wij in Aalsmeer en omgeving aanbieden.


  Wings & Footprints ondersteunt ook Nepal:
 • MINDFULNESS HOLIDAY IN NEPAL IN OKTOBER 2017. KIJK OOK OP: de site van sapanavillage lodge en Mindfulness holiday of lees de site waar je ook over Nepal projecten en mindfulness kunt lezen
 •